Designers.

Fab Feministas

Här kan ni ta del av grymma kvinnliga entrepenörer som varit med på tidigare marknader ;

Håll koll på vår INSTAGRAM för att se aktuella designers för nästa marknad 14+15 juni 


Kalunji Design 

Kalunji Design dares to stand for a modern design in clothes and accessories inspired by several cultures with children and grown up kids in mind. This borderless creation serves as a reflection on the world and the beauty we can borrow or lend out to each other. In Kalunji040, it is not only about looking great, but also feeling great- and feeling involved.

www.instagram.com/kalunji040

www.kalunjidesign.com 


Patternplan 

"Hon viker inte undan med blicken och med rak rygg tar hon tar plats. Teal, I'm My own Queen. Vi är alla drottning över våra liv, ingen norm, ingen jante, inget förtryck ska sätta oss på plats". Ni hittar drottningar, starka siluetter och ett och annat växtligt print formgivet av Patternplan på marknaden den 6/7.


www.instagram.com/patternplan

www.patternplan.se 


Lisa Hammar Posse 

Konstnären

Kontraster är det som förenar oss människor. Med sin konst vill Lisa Hammar Posse vill ta fram konst som berör men som också är i tiden i färg och form.

Hon visar att vi trots våra yttre olikheter alla är stöpta i samma form, människan. Hennes konstverk har alla olika ytskikt, formade av de originella förhållanden som råder vid tillverkningen.Hon är ursprungligen florist och har alltid inspirerats av den kreativa processen. Lisa Hammar Posse skapar sitt hantverk i fiskarbyn Träslövsläge på den svenska västkusten.

Tekniken

I de teknologiska framstegens tid är det viktigt att värna om det genuina hantverket. Raku är en urgammal japansk konstform för att bränna keramik.Under processen hettas godset upp till tusen grader och därefter läggs i en tunna med sågspån. Det är mycket som påverkar resultatet såsom bränntid,glasyrens tjocklek och reduktionsmaterial; tom vädret har ett finger med i spelet.Den ena bränning är aldrig den andra lik och på så sätt får varje konstverk sin unika karaktär.


www.instagram.com/hammarposse

www.hammarposse.se 


I dance for cookies

"Kim - konstnär verksam i Majorna, Göteborg. Jag använder mig ofta av enkla penseldrag för att sedan förstärka känslan i tavlan med en text. Den röda tråden genom det mesta jag gör är vardagen. Det vi flesta kämpar oss igenom, oro, stress, pms och annat krångel - men allt sett med humor. Jag har en väldigt blandad skara med följare i alla olika åldrar, vilket är fantastiskt! Men för personer med hormoner brukar igenkänningsfaktorn alltid vara som störst. 🙋🏻‍♀️❤️"

www.instagram.com/idanceforcookies 


Konstmamman

Jag har ritat och skapat sedan barnsben och har gått lite på konstskola, är utbildad fotograf, men är främst självlärd vad gäller tecknandet.
I min konst återvänder jag alltid till mig själv, min historia och mina upplevelser. Mitt skapande är mitt sätt att försöka förstå världen och livet, mitt sätt att bearbeta mina tankar och minnen. Jag är väldigt nyfiken på och intresserad av detaljer, både bokstavligt och bildligt talat och tycker om den meditativa processen i att bygga upp en stor teckning med små, tunna streck. Teckningarna kan bestå av många lager streck.
Jag ritar ofta händer, fingrar. Allt som inte sägs, men ibland omedvetet syns i hur vi håller, knyter våra händer tycker jag är spännande och talande.
När jag väntade mitt fjärde barn, 2017, startade jag företag som konstnär och gick till tryckeriet @atgraphiken i Malmö med mina teckningar i tusch och beställde prints inför designmarknaden på Mitt Möllan @mittmollan. Där sålde jag mina första prints tillsammans med min 4 veckor gamla dotter i bärsjalen.
Jag kombinerade föräldraledigheten med att rita och skapa i alla luckor som gavs i vardagen: jag satte upp teckningar på kylskåpet för att kunna rita medan min bebis sov i bärsjalen på mitt bröst eller rygg, jag passade på att rita vid ritbordet när jag ammade- jag är högerhänt så det gick bara då hon ammade på vänsterbröstet.
Konstmamman säljer prints i olika storlekar och ibland även tryckt text på gamla romantiska assietter. 

www.instagram.com/konstmamman 


Digital art by Isabelle K 

Nytänkande och fantasirik illustratör och kreatör som brinner för att kombinera det där som du inte riktigt kunnat ana. Möt gestaltningar på prints och tavlor där Isabelle har inspirerats av cyberpunk, manga, tarot, popart, natur, människor, djur, uttryck, musik och tatueringar där de olika genrerna möter varandra i en och samma illustration av virtuellt eller analogt bläck. Bläcket symboliserar att det inte finns enbart en väg att gå, utan olika. Allt blir inte riktigt alltid som man har tänkt sig. En linje av bläck kan öppna upp för nya perspektiv och nya vägar. Precis som vårt möte med människor. Sudda aldrig bort något!Nytänkande och fantasirik illustratör och kreatör som brinner för att kombinera det där som du inte riktigt kunnat ana. Möt gestaltningar på prints och tavlor där Isabelle har inspirerats av cyberpunk, manga, tarot, popart, natur, människor, djur, uttryck, musik och tatueringar där de olika genrerna möter varandra i en och samma illustration av virtuellt eller analogt bläck. Bläcket symboliserar att det inte finns enbart en väg att gå, utan olika. Allt blir inte riktigt alltid som man har tänkt sig. En linje av bläck kan öppna upp för nya perspektiv och nya vägar. Precis som vårt möte med människor. Sudda aldrig bort något!

www.instagram.com/isabellesdigitalart

www.digitalartisabellek.se 


Cisternas 

Cisternas ritar, målar och broderar med mycket inspiration från populärkulturen såsom t ex filmer.

www.instagram.com/cisternas 

www.cisternasart.com 


Elin Johansson

Konst sprungen ur utmattning och frustration är det jag gör. Typ. Att vara kvinna är att leva i en destruktiv relation till patriarkatet som du liksom inte kan göra slut med. Jag heter Elin Johansson, är 34 år, gymnasielärare, inflyttad göteborgare, briljant och trött och mamma och kvinniska.

När jag blev utbränd började jag teckna och så småningom började jag sälja min konst. Det är ännu nytt men otroligt spännande. Jag gör konst som illustrerar kvinnovarandet, frustrationen och peppen vi behöver ge varandra i systerskapet och syskonskapet för att palla med vardagen.

Ni finner mig på instagram under namnet www.instagram.com/patriarkatetochjag och min konst samlas (med andras) under taggen #tecknadetuttupproret

www.instagram.com/patriakatetochjag 


Frida Clerhage 

Frida Clerhage är en illustratör, designer och postermakare från Göteborg. Hon hittar sin inspiration i vardagen och i växt och djurlivet. Frida illustrerar mestadels och helst djur, växter och mönster av alla dess slag. Gärna med en retro känsla och i olika kombinationer som skapar nya spännande former och karaktärer.
Blyerts, klara färger, prickar och detaljer är alla ingredienser som är återkommande i Fridas illustrationer. Titta in på www.fridaclerhage.com för att se hennes design.  


Flying hips 

"Mitt namn är Fanny och jag driver ett litet klädmärke ifrån mitt hem strax utanför Göteborg. Jag designar och syr alla plagg och väskor för hand samt har börjat göra begränsade upplagor med smycken med bland annat textil som material. Jag fokuserar på olika färgningstekniker på tyger framförallt marmorering och växtfärgning. Jag försöker också i så stor utsträckning som möjligt att arbeta med enbart återvunna eller ekologiska tyger.
I en tid som denna är det viktigt att tänka på vart ens plagg kommer ifrån och vad de fått utstå för att komma till världen."

www.instagram.com/flyinghips 


Manakin 

 Manakin studio är en kreativ duo bestående av SophieKarlsson och Hanna Svedman. Vi är ett Göteborgsbaserat märke som jobbar med att utforska naturlig färgning för att lämna ett så litet footprint som möjligt på denna jord.Vi använder oss bland annat av: avokado, blommor, indigo, kaffe mm. Vi strävar efter att inte ha några kemikalier i våran färgprocess.Tygerna vi använder oss av är eko bomull, lin och fredssilke. Alla våra kläder är handgjorda och sydda i våran ateljé Sandarna i Göteborg.

www.instagram.com/manakinstudio 

www.tictail.com/instagram/manakinstudio 


Fashion by Rede

Fashion by Rede är namnet jag Pernilla Redebjörk valde på gymnasiet som samlingsnamn för allt mitt skapande. Sedan dess har det fått hänga med. Jag gör framförallt smycken av allt från blommor och blad till metaller av olika slag. Men även tavlor i trä med geometriska mönster av spik och tråd. Vem vet vad framtiden har att ge. Det mesta är ännu ogjort.

www.instagram.com/fashion_by_rede Joanna Radic Eriksson

"Mina illustrationer är färgrika, grafiska och levande. Jag illustrerar för en kroppspositiv och feministisk samtid och ritar för att stärka syster/syskonskapet. Jag vill att varenda en ska kunna känna sig trygg och modig och önskar därför en framtid utan rasism, sexism och fördomar. Att få utmana det normativa är en del av min utveckling som illustratör."


www.instagram.com/drawnbyjovanna    


Tilda Bergsten

Feministisk serieskapare och konstnär med satir som främsta vapen. Sätta-skrattet-i-halsen-komik, avväpnande genom humor och insikten att vi alla bär på patriarkala strukturer som kan och måste ändras. Debutboken Istället för Dickpics är en feministisk seriebok om mansnormer, som gräver djupt i mansrollen, synar strukturerna och manar till självransakan, samtidigt som den får dig att skratta åt människans dumhet.


www.instagram.com/istalletforstatusuppdateringar 

www.tictail.com/istalletforstatusuppdateringar 


Anyhow design 

Vi skapar våra smycken med passion och glädje mitt i Göteborg av delar som vi själva gjort, designat eller tex köpt på en designmarknad i LA. Nyckelord är stilrent, snyggt som tusan och kärlek.


www.instagram.com/anyhowdesign 


Sloydlab 

Antiminimalsistisk coloristisk folkkonstpunk för hemmet. Svulstig grönsakskonst i form av skärbrädor, kustkurbits på kökshanddukar eller den oumbärliga Säsongskalendern, ett måste för alla som tänkt tanken "jag skulle vilja äta mer i säsong".


www.instagram.com/sloydlab 

www.sloydlab.com 


Wriliya - 12/7


"Mitt namn är Therese och jag skapar smycken i trä under namnet Wriliya. Wriliya är min passion och jag är en riktig trä-nörd som alltid går med kniv och träbitar i väskan samt ett lager sågspån över hela mig. Smyckena och statyetterna som jag har med mig är i olika trädslag så som björk, alm, ek och mahogny. Remmarna till halsbanden är i vaxad bomullstråd.Jag kommer även ha med mig amnings/ bärabarn-halsband samt lite annat för mindre barn som jag skapar under namnet Paputten."

www.instagram.com/wriliya 

www.instagram.com/paputten 


Fia Lien

"Hej! Jag heter Fia Lien och är konstnär, illustratör och serietecknare. Det ska bli sjukt kul att komma till Göteborg!
Av mig kan du köpa posters som innehåller bland annat amningspower, #metoo-kamp, barnmotiv och förslag på att störta patriarkatet med terapi. Jag har också med mig mina seriefanzin "Andrum" och "Det slutar inte här". Allt genomsyrat av lika delar humor, ilska och feministisk jävlar anamma! "

www.instagram.com/fialien 


Tomtas Keramik 

Tomtas keramik - Kaisa Pettersson tillverkar bruksföremål i stengodslera. Förutom arbetet vid drejskivan där formen skapas, så lägger hon ner mycket tid på mönster genom att färga in leran och rista med nål eller dekorera med bollspruta. Varje föremål får sitt unika uttryck. Kaisa har sin verkstad på Sjömansgatan i Masthugget. Ursprungligen kommer hon från Dalarna, och det kan anas i hennes alster.

www.instagram.com/tomtas_kaisa 


Metallbankarn 

"Jag drivs av en helig vrede gentemot patriarkatet i mitt skapande. Varje bokstav jag bankar in med hammaren är som ett slag tillbaka mot min största förövare; patriarkatet. Som transperson bär jag på en skatt, en erfarenhet av att behandlas av samhället på vitt skilda sätt utifrån mitt könsuttryck. I min design väjer jag mig för normer & perfektion, jag dras till det ruffa, kantstötta & skitiga. Jag har ett försök per bokstav, det går inte att ctrl+z om bokstaven hamnar snett. Det är precis det som jag vill åt, det imperfekta,skaviga, som inte riktigt passar in, men som ändå tar sin plats. Precis som vi ska fortsätta ta vår plats och inte backa undan för patriarkatet. Vi bankar skiten ur patriarkatet tillsammans, slag för slag." 

Charlie James

 www.instagram.com/metallbankarn 


Bella Angora Jewelry 

"Mitt namn är Bella och jag är guld och silversmed. Jag tillverkar smycken i framförallt sterling silver. Jag har alltid varit en väldigt kreativ person som i smidet hittat min sanna uttrycksform. Att skapa smycken har kommit att bli min stora passion i livet och allt är tillverkat rakt ur mitt hjärta. Jag har även ett stort intresse för kristaller och ädelstenar och älskar att få kombinera dessa med silver och guld. Inspiration hittar jag framförallt i antika och urkulturer från jordens alla hörn. Men också i naturen och livet i sig. För mig är det också mycket viktigt att jobba på ett miljömässigt och etiskt hållbart sätt och jag lägger stort fokus på detta i mitt arbete. Jag vill att mina smycken ska vara något vackert du kan bära livet ut. Det ska bli fantastiskt kul att få vara med på denna marknad, hoppas vi ses där! "

www.bellaangora.com 

www.instagram.com/bellaangorajewelry  


Rövhattarna made this

"Mitt namn är Simone, 24 år! Jag andas feminism, klasskamp & rättvisa. ♀Detta är även vad som driver mig & ger mig inspiration. En dag formade jag en fitta & nu kan jag helt enkelt inte sluta! (*) Ni hittar mig på marknaden på fredagen den 13e! Om ni vill, får ni även betala en tia (eller femma) mer än priset, som går till en helt nystartad ungdomsjour som jag & mina vänner precis startat. Tjingeling, vi ses! 💖🌈"
/Simone 

www.instagram.com/rovhattarnamadethis 


Sanna Wieslander 

SWART - Sanna Wieslande ART tecknar fantasifulla motiv helt för hand som hon sedan trycker upp som posters och konsttryck i olika format. Motiven är inspirerade av djur, människor, natur och har nästan alltid en liten tvist.

www.sannawieslander.com

www.instagram.com/sannawieslander 


Husritare och Caritaritar 

"Husritares Göteborgsfasader i akvarell är stämningsfulla och precisa i sitt uttryck. Hon hittar hemliga balkonger på landshövdingehus och lokala landmärken som aldrig finns med i några turistkataloger. Hennes bästis Caritaritar kör en annan stil. Tvättstugesirener med valkar, kroppshår och en kompromisslös blick. Hon kommer även visa delar ur sin målarbok för lillgamla barn/ barnsliga vuxna."

www.instagram.com/husritare 

www.husritare.com/tictail.com

www.instagram.com/caritaritar 

www.caritzanritar.tictail.com Catfightback

"Mitt namn är Sofie Jonsson och jag skapar feministiska smycken och accessoarer under namnet catfightback. "
www.catfightback.se 
www.instagram.com/catfightback 


Stina Barbrosdotter 

Mitt namn är Stina.Barbrosdotter, morsa, medsyster och kreatör av olika slag. Det är en stor ära att få ställa ut min konst i form av prints, koppar och textiltryck så som t-shirts/linnen och påsar tillsammans med andra grymma medsystrar.

www.instagram.com/art_by_s.barbrosdotter WORDS BY WERONICA 

 (@WordsByWeronica) är ett Instagram konto med dikter skrivna av Veronica Odetunde. Med dikterna designar Veronica vykort och prints. Veronica skriver på både engelska och svenska kring ämnen som rasism, mental hälsa, kroppen, skönhet, homofobi och kärlek. Med ett mål att lyfta och sprida positivitet för främst kvinnor, svarta personer & lgbtq personer 🏳️‍🌈✊🏾🚺

www.instagram.com/wordsbyweronica Josefine Larberg 

Mitt namn är Josefine och jag illustrerar flummiga motiv. Mitt främsta medium är bläck på papper, men ambitionen är att screentrycka på olika material, vilket ni på marknaden kommer få se resultatet av!

www.instagram.com/druugah Angela Åquist 

Angela Åquist är en 29-årig musiker, poet, fotograf, skådespelerska och konstnär. Hon jobbar bland annat mycket med frågeställningar kring hur det är att leva med en normbrytande funktionsvariation i ett icke anpassat samhälle.

www.facebook.com/changetheworldweb 

www.changetheworldweb.wordpress.com